NLP

NLP er en måde at tænke på.

Grundlaget i NLP kan findes i nogle enkle men gode spørgsmål. Hvorfor bliver nogen succesfulde mens andre ikke gør? Hvad er årsagen til at nogen mennesker når deres mål mens andre ikke gør? Hvad er det som personer der er dygtige inden for et område er bedre end andre?

To studerende, datalogen, filosoffen, og psykologen Richard Bandler samt psykologen og lingvisten John Grinder gik i gang med at studerer succesfulde menneskers tankemønstre. På dette område adskiller NLP sig fra de fleste tidligere psykologiske studier, hvor det var personer der fungerede mindre godt der var genstand for studie.

Disse undersøgelser danner grundlaget for NLP som den kendes i dag. Et centralt element i NLP er NLP forudsætningerne som er overbevisninger som succesfulde mennesker har om sig selv og verden. Her er nogle eksempler:

Vi oplever ikke verden som den er – vi oplever en model af verden.

Hav respekt for andre menneskers model af verden

Det er mig der styrer mit sind og dermed mine resultater

Der eksisterer ikke fejltagelser, kun feedback

Der er en positiv hensigt bag enhver adfærd

Hvis det jeg gør lige nu ikke virker, så gør noget andet

NLP forudsætningerne er ikke objektive sandheder. De er derimod nyttige filtre at se verden igennem. Succesfulde mennesker tager ansvar for deres eget liv og sørger for at forandre det, hvis noget ikke virker. Og det er i det forandringsarbejde at din NLP coach kommer ind i billedet. For selv om du godt ved at du skal tabe dig eller holde op med at spille kabale og surfe på nettet når du sidder foran din pc, skal komme i seng i ordentlig tid og ikke være nervøs når du skal tale i forsamlinger så er det lettere sagt end gjort. Det kræver ofte et skub i den rigtige retning for at en forandring kan ske. Det skub kan jeg give dig.

NLP står i øvrigt for Neurolingvistisk Programmering og dækker over, hvordan vi kan (om) programmerer hjernen ved hjælp af sproget. NLP tilbyder en række meget effektive værktøjer som på ganske kort tid kan skabe forandringer i dit liv.

Modtag mail med rabatter, nyheder og gaver fra Velysion Coaching

Like på Facebook